Tijekom prošlog desetljeća svjedočili smo ubrzanom razvoju tehnologije. Pojava novih platformi, tehnoloških inovacija, kao i rješenja i aplikacija koje koriste sportske podatake, postavili su nov način konzumiranja sportskog sadržaja i otkrili nove načine na koje fanovi doživljavaju sport.

Odlazak iz stvarnosti je nužan jer svima pružamo potpuno novo iskustvo, a fanovima mogućnost da uživaju u sportu na nov i privlačan način. Primjerice, virtualna stvarnost fanovima omogućava da konzumiraju sportski sadržaj, druže se i komuniciraju kroz virtualno okruženje, dok će proširena stvarnost (mobilna i nativna) stvoriti cijeli novi sloj interakcije između onoga što vidimo i akcije koja se odvija pred nama. Hoće li se naš dnevni boravak uskoro pretvoriti u stadion? Postoje li novi načini doživljavanja sportskih događaja uživo na stadionima pomoću mobilne proširene stvarnosti?

Mnogo brže nego što očekujemo, navijači će se moći družiti uživo na utakmicama, ili gdjegod se nalazili, u bilo koje vrijeme, koristeći razne uređaje. Uloga koju podaci i analiza igraju u sportu bit će promijenjena. Stručnjaci su uvjereni da će pristup izuzetno snažnoj “big data infrastrukturi” kao i alatu za umjetnu inteligenciju imati značajan utjecaj na svijet sporta.

Strojno učenje i umjetna inteligencija omogućuju stvaranje pametnih platformi za razmjenu poruka, što donosi inovativno i praktično rješenje sportskim entuzijastima i ljudima koji se klade. Tehnologija dopušta razvoj smislenih razgovora između ljudi i računala, stvarajući prirodne interakcije koje su bile nezamislive prije 10 godina. Doista, obožavatelji se sada mogu družiti s robotima iz udobnosti vlastitog dnevnog boravka – pitajte Alexu!

Dovoljno je osnova da se zaključi da će se način na koji pratimo sport i dalje mijenjati. Doista, razvoj vrijednosnih prijedloga temeljenih na suvremenoj tehnologiji, zajedno s sportskim podacima, nastavit će transformaciju ne samo konzumacije sporta već i same sportske aktivnosti.

Sportradar prikuplja milijune podataka u sekundi u stvarnom vremenu i stvara sadržaj za postojeće aplikacije. Vidite li skriveni potencijal u sportskim podacima?

Vaš izazov: Predvidite budućnost, koristite Sportradarove profesionalne sportske podatke bez ograničenja! Prijavite se na hackathon.