U današnjem svijetu, više nije dovoljno samo pripovijedati i prenositi ono čemu se svjedoči na sportskom događaju. Komentator mora biti kritičan, interpretativan, ažuran i zanimljiv. Novinari, koji generiraju sadržaj, moraju uključiti čitatelje na potpuno novu razinu putem različitih načina – preko multimedijalnih elemenata, vizualizacije podataka, infografika, zabavnih činjenica i još mnogo toga.

Čitatelji zahtijevaju visoku kvalitetu, vizualni i multimedijski sadržaj na više uređaja. Oni žele relevantne, smislene i zabavne informacije koje je lako konzumirati. S druge strane, novinari se trude zadovoljiti zahtjevne čitatelje i pod stalnim vremenskim pritiskom su da pruže privlačan sadržaj u što kraćem vremenskom razdoblju. Skup vještina koje se zahtjevaju od novinara proširio se daleko od jednostavnog pripovijedanja – od njih se očekuje da tumače velike količine podataka, iz nje stvaraju vizualne priče, uređuju video sadržaj i još mnogo toga.

Mnoge medijske tvrtke razmatraju razvoj tehnologija umjetne inteligencije kako bi se stvorili automatizirani multimedijski sadržaj. Možete li zamisliti upotrebu automatizacije za generiranje sadržaja koji je specifičan za korisnika, sadržaj koji je prilagođen svakom pojedinom klijentu ili koji pomoću umjetne inteligencije i strojnog učenja pretvara neobrađene sportske podatake u zabavne pisane izvještaje ili atraktivne video sadržaje kao što su isječci i infografike? Što je s proizvodima koji povezuju utjecaj preko društvenih mreža sa sportskim statistikama i stvaraju potpuno nove infografike? Konačno, postoji li način da “stroj” razumije kontekst članka i automatski predlaže poboljšanja i relevantno oglašavanje?

Mediji se redovito bore za unovčavanje njihovog uređivačkog sadržaja i oglašavanje, dok emocionalni trenuci u utakmicama i natjecanjima postaju novi trend u industriji. Postoji li način na koji se sportski podaci u stvarnom vremenu mogu unovčiti?

Kako možemo koristiti Sportradarove profesionalne sportske podatke u stvaranju priča, olakšavanju života sportskog novinara i pronalasku novih izvora prihoda za izdavače? Razmislite o alatima koji bi pomogli novinarima uštedjeti vrijeme i obogatiti svoj sportski online sadržaj za čitatelje.

Vaš izazov: Poboljšajte sportsko novinarstvo! Prijavite se na hackathon.